Fritös restaurang

Vill du bredda menyn på din restaurang med friterad mat? Då behöver du en fritös med god kapacitet. Hos oss hittar du den fritös du behöver – vi har ett flertal modeller från ledande tillverkare som Zanussi och Silko. Golvplacerade och bänkplacerade varianter, dubbla och enkla med olika oljevolym – med hjälp av oss kan din restaurang servera perfekt pommes frites, krispig friterad kyckling och andra friterade delikatesser som gästerna kan njuta av.

Se vårt utbud av fritöser för restaurang nedan – oavsett om du driver ett mindre snabbmatsställe eller ett storkök så kommer du att hitta en fritös som passar just dig!


Friterad mat går ofta hem bland gästerna – därför är en fritös ett givetvis inslag på en restaurang. En fritös kan användas till mycket, förrätter, huvudrätter och desserter – men pommes frites, lökringar och alla friterade delikatesser på den kinesiska restaurangen är några av de vanligaste användningsområdena.

Fritös för restaurang – vi har ett brett utbud

Hos oss på Maskinbörsen hittar du garanterat en fritös som passar perfekt till just din restaurang. Vi har el- och gasfritöser i ett flertal modeller från ledande tillverkare som Zanussi och Silko. Golv- och bänkmodeller, dubbla och enkla fritöser i flera olika storlekar och utföranden. Osäker på vilken fritös som skulle passa just din restaurang? Välkommen att kontakta oss på Maskinbörsen – våra kunniga och serviceorienterade säljare kan hjälpa dig att hitta rätt. Klicka runt bland våra fritöser här ovan så får du en bra bild av hur utbudet ser ut.

Oljans volym bestämmer fritösens kapacitet

En fritös kapacitet mäter man oftast i oljans volym. En generell regel är att en fritös i toppkvalitet ska kunna producera matprodukter som har ungefär två gånger av vikten jämfört med oljan i fritöstanken.

Innan du bestämmer vilken fritös som passar bäst på just din restaurang, en variant som placeras på golvet eller bänkplacerad? Hur mycket friterad mat du har på menyn är förstås avgörande för vilken fritös som passar bäst. Se över hur mycket arbetsyta du har och tänk på energiåtgången: en stor fritös drar mycket energi. Du behöver också tänka över ergonomin: går det att justera arbetshöjden på fritösen?

Andra saker som är viktiga att tänka över innan man väljer fritös är hur stor volymen för oljan är, hur lång uppvärmningstiden är och hur höga temperaturer du behöver för maten du ska tillaga i din fritös.

En fritös måste vara termostatreglerad

Det är alltid bäst – och säkrast – att fritera i en fritös. Det är viktigt att den är termostatreglerad och att den har en ordentligt överhettningsskydd – något som alla våra fritöser har. Det handlar om höga temperaturer så det gäller att ha rätt utrustning. Det är också viktigt att fritösen är enkel att rengöra – annars kan det uppstå problem.

Att fritera en enkel process som ger maten den där härligt krispiga ytan – som om den vore stekt utanpå, mjuk inuti som den är kokt och saftig inuti som den är grillad. Fettet binder smakämnen och framhäver smakerna extra mycket. När maten placeras i den heta oljan startar omedelbart en massiv torkningseffekt. Bubblorna som syns är faktisk inte kokande olja, utan vattenånga som trycks ur livsmedlet. Ångan förhindrar i sin tur oljan från att tränga in i maten och den blir på det viset inte fet och onyttig.

Friterad mat är nyttigare än vad man tror

Är friterad mat tillagad på rätt sätt så är den faktiskt ofta mindre fet än stekt mat – och minst lika god. Med en kvalitativ fritös från Maskinbörsen kan din restaurang leverera friterad mat av högsta kvalitet! Välkommen att kontakta oss redan idag om du är intresserad och vill veta mer.

Ring oss
Hitta till oss